Tisztelt Tagjaink!

Elkészítettük a szokásos beosztást az éjszakai őrzésekre vonatkozóan. Kérjük, amennyiben bármi oknál fogva nem tudja vállalni a megjelölt napot, úgy mindenki saját maga gondoskodjon helyettesítésről!

Köszönjük

Dátum (2022.) Őrzésért felelős
szeptember 2. péntek Szíjj Gábor
szeptember 3. szombat Benedek András
szeptember 7. szerda Kati fagyizó – Kalász Győző
szeptember 9. péntek Mezőfi Zsolt
szeptember 10. szombat Gazdag Norbert
szeptember 14. szerda Kiss Attila
szeptember 16. péntek Horváth Roland
szeptember 17. szombat Palkó László
szeptember 21. szerda Meggi Bt.
szeptember 23. péntek Sipos András
szeptember 24. szombat Dobos Gábor
szeptember 28. szerda Tuli József
szeptember 30. péntek Schütz Dániel
október 1. szombat Pálfy Róbert
október 5. szerda Stanka Gábor
október 7. péntek Müller Kft.
október 8. szombat Keresztes Norbert
október 12. szerda Németh Zoltán
október 14. péntek Horváth Gergely
október 15. szombat Nagy Béla

 

Tisztelt Horgásztárs!

A Bugaszegi horgásztónál igyekszünk a környezetet és a halakat óvni és védeni. Sok horgásztárs felszerelésében már most is megjelent több halat védő eszköz, mint a pontymatrac, pontybölcső, szájfertőtlenítő. Az egyesület vezetősége úgy határozott, hogy 2022. június 15-től a horgász köteles magánál tartani egy pontymatracot, melyek meglétét a hivatásos halőr, társadalmi halőr ellenőrizheti. 

Jelen szabályozás vonatkozik mind a napijegyes, mind pedig tagsággal rendelkező horgászainkra, így aki rendszeres látogatója tavunknak, úgy javasoljuk egy pontymatrac beszerzését. A halőrházban lehetőség van pontymatrac vásárlására és bérletére is. Tagsággal rendelkező horgászaink 2000.- forintos áron vásárolhatnak 1 (egy) darab pontymatracot. Lehetőség van bérletre is, melynek díja 2000.- forint, mely összeget a pontymatrac tiszta és ép leadása esetén maradéktalanul visszaadjuk. 

Javasoljuk, hogy a nézeteltérések és problémák megelőzése érdekében június 15-ig mindenki szerezzen be egy pontymatracot, s a kifogott halat szíveskedjen erre fektetni. 

Együttműködésüket előre is köszönjük!

Vezetőség

Tisztelt Horgásztárs!

A Bugaszegi horgásztavon 2021. május 28-tól (péntek) a korábbi esztendőkben megszokott módon lehet éjszaka is horgászni. Szeretettel várjuk a napijegyes horgászokat és tagjainkat is!

Együttműködésüket és megértésüket köszönjük!

Vezetőség

Tisztelt Tagjaink!

Elkészítettük a szokásos beosztást az éjszakai őrzésekre vonatkozóan. Kérjük, amennyiben bármi oknál fogva nem tudja vállalni a megjelölt napot, úgy mindenki saját maga gondoskodjon helyettesítésről!

Köszönjük

 

Dátum (2021.) Őrzésért felelős
szeptember 22. szerda Tóth István
szeptember 24. péntek Szabó Sándor, Peták Ferenc István
szeptember 25. szombat Horváth András
szeptember 29. szerda Csapó Zsuzsa
október 1. péntek Molnár László, Krukk
október 2. szombat Hamvai János, Szabó Ákos
október 6. szerda Meggy Bt., Polgár Rafael
október 8. péntek Türgyei Zoltán
október 9. szombat Szalai Attila
október 13. szerda Poligastro Kft.
október 15. péntek Kispeti Zoltán
október 16. szombat László János
október 20. szerda Gerber András, Szendrődy Csobán
október 22. péntek Bakó Zsolt
október 23. szombat Németh Zoltán

 

 
2021. évben a vírushelyzetre való tekintettel a szokásos év eleji horgászgyűlés elmarad. A vezetőség 2021. február 6-án ülésezett, s fogadott el néhány olyan szabályt, mely a horgásztó működésében változást hoz. 
 
Kérünk minden tagtársunkat, hogy a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló (2013. évi CII. Tv.) törvényt, a MOHOSZ Országos Horgászrendjét valamint a Dél-balatoni Sporthorgász Egyesület Horgászrendjét tanulmányozzák át. Az abban foglaltak betartása mindenkire nézve kötelező. A horgászat megkezdése előtt az „Állami Horgászjegy és Fogási Napló” c. kiadványban a megfelelő napot meg kell jelölni. Megtartani kívánt hal fogása esetén a fogás tényét szintén ebben a dokumentumban be kell jegyezni! 
 
Az idei évtől a bevezetésre kerül egy bojlis „Behúzós Engedély” megváltásának lehetősége a Bugaszegi horgásztavon. Aki ilyen engedélyt vált, Ő vállalja, hogy kizárólag bojlis módszerrel, önakasztós szerelékkel horgászik. Tilos az úszós készség, etetőkosár vagy a pergető horgászat! A horgásztárs halat egyáltalán nem tarhat meg és vihet magával. A behúzós területi engedéllyel rendelkező horgász hétköznap maximum éjfélig (24:00 óráig) horgászhat! Pénteken és szombaton van lehetőség egész éjszakai horgászatra! A behúzós horgásznak a horgászat megkezdése előtt bejelentési kötelezettsége van a Dél-Balatoni Sporthorgász Egyesület vezetősége felé, minden alkalommal! A behúzós területi engedéllyel rendelkező horgász a végszereléket kizárólag csónakkal vagy etetőhajóval juttathatja be. Az éves engedély díja 25000.- forint/esztendő. Az egyesület maximum 5 darab ilyen engedélyt értékesít, s a megváltás feltétele minimum 3 éves tagság a tavon. 
 
Mivel a harcsa állomány megszaporodott, így a vezetőség úgy határozott, hogy 2021-es évre a harcsa megtartható méretkorlátját 60cm-ben határozza meg, ezzel együtt a harcsa elvitele nem számít bele a 25 darabos éves normába. Egy nap harcsából is maximum kettőt tarthat meg és vihet magával a horgász. 
 
2021. évben a társadalmi munka a szokásostól eltérő módon kerül lebonyolításra az érvényben lévő szabályok miatt. A munkákat az alábbi napokon fogjuk megtartani: február 27, 28. (szombat, vasárnap) valamint március 6, 7 (szintén szombat, vasárnap). A tervezett munkákkal kapcsolatosan a felelősök fel fogják venni a kapcsolatot minden napra 10-10 emberrel. Tervezett munkák erre az időszakra: nádvágás, belógó fák gyérítése, szemét szedése, gereblyézés, egyéb karbantartási munkák).
 
Az egyesület fenntarja a jogot, hogy az év többi részében szükség esetén további társadalmi munkanapokat rendeljen el a szükséges teendők elvégzése céljából. Ebben kérjük tagtársaink együttműködését és segítségét!
 
Az éves tagdíj összege nem emelkedik 2021. évre. Ennek összege 42000.- forint. Változás, hogy a díjat kizárólag egy összegben lehet megfizetni. Eltörlésre került a részletekben történő fizetés lehetősége. 
 
A stég tulajdonosokat kérjük, hogy a szokásos fenntartási és karbantartási munkákat az stégek körül a tervezett nyitás (2021. március 13.) időpontjára szíveskedjenek elvégezni.
 
Kérjük tagtársaink segítőkész hozzáállását az éjszakai őrzésekkel kapcsolatosan is!
 
Köszönjük!
 

Élőkép

 

VÍZTÉRKÓD
BUGASZEG

99-059-9-9

 

Nyitvatartás:
Napijegyes horgászok részére ZÁRVA! 
 
Halőr telefonszáma:
(70) 411 - 4198
 
Időkép felhőkép
Felhőkép

Facebook

Támogatóink

 
 
Go to top