A verseny megnevezése: IV. L&K Kupa – II. forduló
A verseny típusa: csónakos, páros, nyílt nevezésű pergető horgászverseny
A verseny helyszíne: Kaposvár, Deseda
A verseny rendezője: Kaposvári Sporthorgász Egyesület
A verseny időpontja: 2021. november 13-14., szombat/vasárnap (mindkét forduló a Desedán kerül megrendezésre!)
 
Nevezés:
Személyesen a Kaposvári Sporthorgász Egyesület irodájában (Kaposvár, Berzsenyi utca 28. – 30.) munkanapokon 08:00 – 14:00 óráig, vagy e-mailben a Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges. e-mail címen. Nevezéskor kérjük megadni a csapat tagjainak nevét, horgászkártya számát, telefonos elérhetőségét és a csapat nevét. Információ a +36 20 / 415 - 7538 telefonszámon kérhető.
 
Nevezési határidő: 2021. november 12., péntek, 14:00
Nevezési díj: 17.000.- Ft / csapat
 
A nevezési díjat a nevezési határidőig lehet befizetni a verseny szervezőjének! A nevezési díj befizethető személyesen az Egyesület irodájában, vagy utalható a Kaposvári Sporthorgász Egyesület számlájára.
Számlaszám: 10403909 – 50526678 - 55741009, a megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni, hogy IV. L&K Kupa, a versenyzők és a csapat nevét! Utalás esetén is szükséges benevezni. A versenyen saját csónakkal vagy a verseny rendezőjénél igényelt csónakkal lehet indulni. A verseny rendezője a versenyre 25 db csónakot tud biztosítani, melyeket a nevezés sorrendjében regisztrálunk a
csapatoknak. Az igényelt csónakok bérleti díja 3.500.- Ft / csónak. Saját csónakkal a nevezési határidőig folyamatosan lehet jelentkezni!
 
Szállás:
- Deseda Panzió, Kaposvár, Kemping u. 47.
- Daru Panzió, Kaposvár, Daru u. 2.
 
Egyéb információk:
Rozs Tamás, irodavezető - +36 20 / 415 - 7538 vagy +36 82 / 411 – 876
Kovács Gábor, titkár - +36 20 / 325 - 3470
 
Részletes program:
 
Gyülekező, indulás a Desedai Halőrház csónakkikötőjénél
A verseny központjának koordinátái: 46.407180, 17.818765
05:30 – 06:00 gyülekezés, regisztráció, reggeli
06:00 – 06:30 tájékoztató, sorsolás
06:30 – 07:00 csónakkiadás, felkészülés
07:00 – 07:15 rajtszám szerinti indulás a versenypályára, felkészülés a versenyre
07:30 – 13:00 verseny
13:30 – 14:00 ebéd
14:00 – 15:00 ünnepélyes eredményhirdetésVERSENYSZABÁLYOK:
 
1. A versenyre 2 fős csapatok nevezhetnek. A csapattagok fogásainak pontjai összeadódnak, így kerülnek értékelésre. A csapattagoknak érvényes magyar állami horgászjeggyel kell rendelkezniük!
2. A versenyen az első három helyezett csapat, a legnagyobb (leghosszabb) süllőt fogó horgász kerül díjazásra.
3. Robbanó (benzin) motor használata nem engedélyezett. Elektromos motor használata megengedett, de azokról, továbbá az akkumulátorokról és a csónaksúlyokról a versenyzőknek kell gondoskodni.
4. A rajtszámokat sorsolással döntjük el. Sorsolás az FCMS rendszerrel történik. A verseny folyamán a rajtszámokat jól látható helyen kell viselni.
5. A horgászhelyeket a kisorsolt rajtszámoknak megfelelően, egymást követő indulással lehet megközelíteni, elfoglalni. Az indulási sorrend betartása kötelező, előzés nem engedélyezett.
6. Horgászni a Deseda tó versenyre kijelölt határain belül lehet, a másik csapattól 40 m oldal távolságban, rögzített csónakból, más versenyzők zavarása nélkül, egyetlen műcsalival szerelt, kézben tartott bottal lehet. A partot meg lehet közelíteni! A horgászhely a kijelölt pályán belül a verseny ideje alatt tetszőlegesen változtatható, és a csónakban bármennyi felszerelt bot lehet.
7. A versenyen szonár használata engedélyezett.
8. Csak a szabályosan fogott, min. 30 cm-es balin, min. 30 cm-es csuka, min. 60 cm-es harcsa, min. 30 cmes süllő, és a min. 20 cm-es kősüllő számít bele az eredménybe. A külső akadással fogott hal a versenybe nem számít bele, és azonnal vissza kell helyezni a vízbe! Merítő szák és pontyzsák használata kötelező! Vágóhorog használata nem engedélyezett. A szabályosan fogott halakat  kíméletesen, pontyzsákban élve kell tartani a mérésig. Szájbilincset használni tilos! Mérés után minden halat vissza kell engedni! A verseny eredményébe csak a verseny helyszínén és időtartama alatt fogott hal(ak) számítanak.
9. Mérlegelés: eredményes fogás után minden esetben a szervezők által biztosított láthatósági mellényt fel kell venni, a mérlegelők csónakkal a versenyzőhöz mennek, és a halat regisztrálják, lemérik, lefényképezik. Elpusztult hal a versenybe nem számít bele! A kifogott „egyéb” halat azonnal és kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe (kivétel busa)! Méréskor a mérlegelők a halakat megvizsgálják, és amennyiben vitára okot adó jeleket tapasztalnak azokon, úgy ezeket a halakat a verseny végéig maguknál, illetve a parthoz közel élve tartják. Ezek sorsáról a szervezők döntenek a verseny végén. A verseny közben elpusztult halat a versenyzők kötelesek haladéktalanul a mérlegelőknek átadni!
10. Pontozás: a szabályosan kifogott balin, csuka, harcsa, süllő, kősüllő, cm-ként 1 pontot ér. A halak az orrcsúcstól a farokúszó végéig kerülnek mérésre. A végső sorrend az így szerzett pontok alapján dől el. A legtöbb pontot elért csapat nyeri a versenyt!
11. Pontegyenlőség esetén a több halat fogott csapat a kedvezményezett, azonos darabszám esetén a legnagyobb (leghosszabb) halat fogó csapat a kedvezményezett. További egyezés esetén a nagyobb rajtszámmal rendelkező csapat a kedvezményezett.
12. A csónakban a versenyzőkön kívül más személy nem tartózkodhat. Kivéve a szervezők által felkért fényképész, operatőr.
13. A versenyzők a versenyen saját felelősségükre vesznek részt. A szervezők a versenyen esetlegesen bekövetkezett balesetekért és keletkezett bármilyen károkért felelősséget nem vállalnak.
14. Jogorvoslat: a verseny folyamán észlelt, vélelmezett szabálytalanságokat a rendezőség megadott telefonszámán haladéktalanul jelezni kell. Amennyiben a megtett intézkedés a jelzéssel élő, vagy az érintett versenyzőnek, csapatnak nem megfelelő, akkor jogában áll ezt óvásként, a verseny végétől számított 30 percen belül írásos formában benyújtani. A tanú(k) megjelenéséről az érdekelt félnek kell gondoskodnia. Óvást az adott verseny rendezői bírálják el. Az óvás elbírálását követően a további jogorvoslatnak helye nincs.
15. A szervezők a versenyből kizárják azt a versenyzőt, illetve csapatot, mely a környezetét, a vizet szennyezi, gondatlan magatartásával kárt okoz, vagy a többi versenyzőt veszélyezteti, illetve, nem tesz meg minden tőle elvárhatót a halak védelme, megóvása érdekében.
16. A Szervezők nem kötelesek automatikusan minden nevezést elfogadni.
17. A Szervezők a változtatás jogát fenntartják!IV. L&K Kupa
 
Az IV. L&K Kupa 2 fordulós verseny.
Az I. forduló november 13-án, Desedán, a II. forduló november 14-én, Desedán kerül lebonyolításra.
A IV. L&K Kupa mindkettő fordulója külön is értékelésre kerül.
A IV. L&K Kupa összes fordulójában való részvétel a feltétele a végső eredménybe való számításnak. Az adott fordulóban elért helyezések alapján a csapatok helyezési számokat kapnak. A fordulók során szerzett helyezési számok összeadódnak, és a verseny végeredményét adják. A versenyt az a csapat nyeri, aki a legkevesebb helyezési számmal rendelkezik.
 
Azonos helyezési szám esetén az a csapat a kedvezményezett, amelyik a fordulók során kisebb helyezési számot ért el. Ha e számok is egyeznek, akkor az a csapat a kedvezményezett, amelyik több pontot ért el. Ha az elért pontok is azonosak, akkor a több halat fogott csapat a kedvezményezett. Ha a fogott halak száma is azonosságot mutat, akkor a nagyobb halat fogó csapatot kell előrébb rangsorolni. Ha a fogott halak mérete alapján is azonosságot tapasztalunk, akkor a nagyobb indulási számmal rendelkező csapat élvez elsőbbséget.
A IV. L&K Kupa I. (Bugaszeg) fordulójával kapcsolatos információk a http://bugaszegito.hu/old/ oldalon, vagy a +36 30 / 939 – 4014 telefonszámon érhetőek el.
 
Jelenleg (10.17.) a bugaszegi tó alacsony vízállása nem teszi lehetővé az első forduló Bugaszegen való megtartását, így az első forduló is a Desedán kerül megrendezésre.
 
 
A Desedán a megszokott pályán kerül megrendezésre a verseny. A verseny előtti héten ragadozó horgászati és szonár használati tilalom lesz elrendelve a desedai versenypályán. A benevezett  csapatok részére edzéslehetőséget biztosítunk Desedán, november 12-én, pénteken, 07:30 órától 13:00 óráig.
Edzést megkezdeni regisztrációt követően lehet. Az edzés alkalmával csak és kizárólag horog nélküli csalival lehet horgászni.

Élőkép

 

VÍZTÉRKÓD
BUGASZEG

99-059-9-9

 

Nyitvatartás:
Napijegyes horgászok részére ZÁRVA! 
 
Halőr telefonszáma:
(70) 411 - 4198
 
Időkép felhőkép
Felhőkép

Facebook

Támogatóink

 
 
Go to top