VERSENYKIÍRÁS

 

A verseny megnevezése:       III. L&K Kupa – II. forduló

                                               Somogy Megye Nyílt Pergető Bajnoksága – III. forduló

A verseny típusa:                   csónakos, páros, nyílt nevezésű pergető horgászverseny

A verseny helyszíne:              Balatonboglár Bugaszeg, Bugaszegi Horgásztó

A verseny rendezője:            Dél-Balatoni SHE

A verseny időpontja:            2020. november 08., vasárnap

Az adott napon az III. L&K Kupa II. fordulója, Somogy Megye Nyílt Pergető Bajnokságának III. fordulója kerül megrendezésre.

 

Nevezés:

E-mailben a Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges. e-mail címen,vagy a 06-30/9394014-es/Stanka Gábor/ telefonszámon. Nevezéskor kérjük megadni a csapat tagjainak nevét, horgászkártya számát, telefonos elérhetőségét és a csapat nevét.

Információ a +36 30 /9394-014 telefonszámon kérhető.

Nevezési határidő: 2020. november 06., péntek, 14:00

                                    2020. október 21. keddig előnyben részesítjük azon csapatok nevezését, akik                                         mindkét fordulón részt vesznek.

                                    A Bugaszegi versenyen résztvevő csapatok száma maximum 25 csapat.

                                    (Hozott csónak esetén változhat a létszám)

Nevezési díj: 15.000.- Ft / csapat

 

A nevezési díjat 2020. november 06-ig kell a verseny szervezőjének befizetni!

A nevezési díj befizethető személyesen az Egyesület irodájában, vagy utalható a Dél-Balatoni Sporthorgász Egyesület számlájára.

Számlaszám: 67000193-11005463-00000000, a megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni, hogy III. L&K Kupa, a versenyzők és a csapat nevét! Utalás esetén is szükséges benevezni.

 

A versenyen saját csónakkal vagy a verseny rendezőjénél igényelt csónakkal lehet indulni. A verseny rendezője a versenyre 25 db csónakot tud biztosítani, melyeket a nevezés sorrendjében regisztrálunk a csapatoknak. Az igényelt csónakok bérleti díja 2500.- Ft / csónak. Saját csónakkal a nevezési határidőig folyamatosan lehet jelentkezni.

 

Részletes program:

Gyülekező, indulás a Bugaszegi Halőrház csónakkikötőjénél

 

 

05:30 – 06:00              gyülekezés, regisztráció, reggeli

06:00 – 06:30              tájékoztató, sorsolás

06:30 – 07:00              csónakkiadás, felkészülés

07:00 – 07:15              rajtszám szerinti indulás a versenypályára, felkészülés a versenyre

07:30 – 13:00              verseny

13:30 – 14:00              ebéd

14:00 – 15:00              ünnepélyes eredményhirdetés

 

 

VERSENYSZABÁLYOK:

 

1. A versenyre 2 fős csapatok nevezhetnek. A csapattagok fogásainak pontjai összeadódnak, így kerülnek értékelésre. A csapattagoknak érvényes magyar állami horgászjeggyel kell rendelkezniük!

2. A versenyen az első három helyezett csapat, a legnagyobb (leghosszabb) halat fogó horgász kerül díjazásra.

3. Robbanó (benzin) motor használata nem engedélyezett. Elektromos motor használata megengedett, de azokról, továbbá az akkumulátorokról és a csónaksúlyokról a versenyzőknek kell gondoskodni.

4. A rajtszámokat sorsolással döntjük el. Sorsolási sorrend a befizetési sorrend alapján kerül meghatározásra. A verseny folyamán a rajtszámokat jól látható helyen kell viselni.

5. A horgászhelyeket a kisorsolt rajtszámoknak megfelelően, egymást követő indulással lehet megközelíteni, elfoglalni. Az indulási sorrend betartása kötelező, előzés nem engedélyezett.

6. Horgászni a Bugaszegi  tó határain belül lehet, a másik csapattól 20 m oldal távolságban, rögzített csónakból, más versenyzők zavarása nélkül, egyetlen műcsalival szerelt, kézben tartott bottal lehet. A partot meg lehet közelíteni! A horgászhely a kijelölt pályán belül a verseny ideje alatt tetszőlegesen változtatható, és a csónakban bármennyi felszerelt bot lehet.

7. A versenyen szonár használata engedélyezett.

8. Csak a szabályosan fogott, balin, csuka,harcsa,süllő,számít bele az eredménybe. A külső akadással fogott hal a versenybe nem számít bele, és azonnal vissza kell helyezni a vízbe! Merítő szák és pontyzsák használata kötelező! Vágóhorog használata nem engedélyezett. A szabályosan fogott halakat kíméletesen, pontyzsákban élve kell tartani a mérésig. Szájbilincset használni tilos! Mérés után minden halat vissza kell engedni! A verseny eredményébe csak a verseny helyszínén és időtartama alatt fogott hal(ak) számítanak.

9. Mérlegelés: eredményes fogás után minden esetben a szervezők által biztosított láthatósági mellényt fel kell venni, a mérlegelők csónakkal a versenyzőhöz mennek, és a halat regisztrálják, lemérik, lefényképezik. Elpusztult hal a versenybe nem számít bele! A kifogott „egyéb” halat azonnal és kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe (kivétel busa)! Méréskor a mérlegelők a halakat megvizsgálják, és amennyiben vitára okot adó jeleket tapasztalnak azokon, úgy ezeket a halakat a verseny végéig maguknál, illetve a parthoz közel élve tartják. Ezek sorsáról a szervezők döntenek a verseny végén. A verseny közben elpusztult halat a versenyzők kötelesek haladéktalanul a mérlegelőknek átadni!

10. Pontozás: a szabályosan kifogott balin, csuka, harcsa, süllő, cm-ként 1 pontot + 10 bónusz-pontot ér. A halak az orrcsúcstól a farokúszó végéig kerülnek mérésre.

A végső sorrend az így szerzett pontok alapján dől el. A legtöbb pontot elért csapat nyeri a versenyt!

11. Pontegyenlőség esetén a több halat fogott csapat a kedvezményezett, azonos darabszám esetén a legnagyobb (leghosszabb) halat fogó csapat a kedvezményezett. További egyezés esetén a nagyobb rajtszámmal rendelkező csapat a kedvezményezett.

12. A csónakban a versenyzőkön kívül más személy nem tartózkodhat. Kivéve a szervezők által felkért fényképész, operatőr.

13. A versenyzők a versenyen saját felelősségükre vesznek részt. A szervezők a versenyen esetlegesen bekövetkezett balesetekért és keletkezett bármilyen károkért felelősséget nem vállalnak.

14. Jogorvoslat: a verseny folyamán észlelt, vélelmezett szabálytalanságokat a rendezőség megadott telefonszámán haladéktalanul jelezni kell. Amennyiben a megtett intézkedés a jelzéssel élő, vagy az érintett versenyzőnek, csapatnak nem megfelelő, akkor jogában áll ezt óvásként, a verseny végétől számított 30 percen belül írásos formában benyújtani. A tanú(k) megjelenéséről az érdekelt félnek kell gondoskodnia. Óvást az adott verseny rendezői bírálják el. Az óvás elbírálását követően a további jogorvoslatnak helye nincs.

15. A szervezők a versenyből kizárják azt a versenyzőt, illetve csapatot, mely a környezetét, a vizet szennyezi, gondatlan magatartásával kárt okoz, vagy a többi versenyzőt veszélyezteti, illetve, nem tesz meg minden tőle elvárhatót a halak védelme, megóvása érdekében.

16. A Szervezők nem kötelesek automatikusan minden nevezést elfogadni.

17. A Szervezők a változtatás jogát fenntartják!

 

III. L&K Kupa és Somogy Megye Nyílt Pergető Bajnoksága

 

Az III. L&K Kupa 2 fordulós (I. forduló – 2020. november 7., Deseda, II. forduló – 2020. november 8., Bugaszeg), Somogy Megye Nyílt Pergető Bajnoksága 3 fordulós (I. forduló – 2020. október 4., Deseda, II. forduló – 2020. november 7., Deseda, III. forduló – 2020. november 8., Bugaszeg) verseny. Somogy Megye Nyílt Pergető Bajnokságán azon csapatok vehetnek részt, amelyek tagjai közül legalább az egyik versenyző olyan horgászegyesület tagja, mely a Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetségének tagegyesülete. A III. L&K Kupa mindkettő fordulója külön is értékelésre kerül. Az adott verseny összes fordulójában való részvétel a feltétele a végső eredménybe való számításnak. Az adott fordulóban elért helyezések alapján a csapatok helyezési számokat kapnak. A fordulók során szerzett helyezési számok összeadódnak, és a verseny végeredményét adják. A versenyt az a csapat nyeri, aki a legkevesebb helyezési számmal rendelkezik. Azonos helyezési szám esetén az a csapat a kedvezményezett, amelyik a fordulók során kisebb helyezési számot ért el. Ha e számok is egyeznek, akkor az a csapat a kedvezményezett, amelyik több pontot ért el. Ha az elért pontok is azonosak, akkor a több halat fogott csapat a kedvezményezett. Ha a fogott halak száma is azonosságot mutat, akkor a nagyobb halat fogó csapatot kell előrébb rangsorolni. Ha a fogott halak mérete alapján is azonosságot tapasztalunk, akkor a nagyobb indulási számmal rendelkező csapat élvez elsőbbséget. Az III. L&K Kupa II. (Bugaszeg) fordulójával kapcsolatos információk a http://bugaszegito.hu/old/ oldalon, vagy a +36 30 / 939 – 4014 telefonszámon érhetőek el.

 

Élőkép

 

VÍZTÉRKÓD
BUGASZEG

99-059-9-9

 

Nyitvatartás:
Napijegyes horgászok részére ZÁRVA! 
 
Halőr telefonszáma:
(70) 411 - 4198
 
Időkép felhőkép
Felhőkép

Facebook

Támogatóink

 
 
Go to top