http://deseda.hu
II. L&K Kupa és
Somogy Megye Nyílt Pergető Bajnoksága – III. forduló
 
A verseny típusa: csónakos, páros, nyílt nevezésű pergető horgászverseny
A verseny helyszíne: Balatonboglár, Bugaszegi Horgásztó
A verseny időpontja: 2019. november 09., szombat
Az adott napon az II. L&K Kupa 1. fordulója, Somogy Megye Nyílt Pergető Bajnokságának III. fordulója kerül megrendezésre.
A verseny rendezője: Dél-Balatoni SHE
Gyülekező: Bugaszegi Horgásztó halőrház
 
Nevezés:
- e-mailben a Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges. e-mail címen
- telefonon: +36 30 / 9394 - 014 telefonszámon
Nevezési határidő: 2019. november 07., csütörtök, 14:00
Nevezési díj: 12.000.- Ft / csapat
 
A nevezési díjat 2019. november 07-ig kell a verseny szervezőjének befizetni!
A nevezési díj utalható a Dél-Balatoni SHE számlájára.
Számlaszám: 67000193-11005463-00000000, a megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni, hogy II. L&K Kupa, a versenyzők és a csapat nevét! Utalás esetén is szükséges benevezni.
 
A versenyen saját csónakkal vagy a verseny rendezőjénél igényelt csónakkal lehet indulni. A verseny rendezője a versenyre 15 db csónakot tud biztosítani, melyeket a nevezés sorrendjében regisztrálunk a csapatoknak. Az igényelt csónakok bérleti díja 2.500.- Ft / csónak. Saját csónakkal a nevezési határidőig folyamatosan lehet jelentkezni!
 
Egyéb információk:
Stanka Gábor, elnök +36 30 / 9394-014
 
Részletes program:
06:00 – 06:30 gyülekezés, regisztráció, reggeli
06:30 – 07:00 tájékoztató, sorsolás
07:00 – 07:45 csónakkiadás, felkészülés
07:45 – 08:00 rajtszám szerinti indulás a versenypályára, felkészülés a versenyre
08:00 – 13:00 VERSENY
13:30 – 14:00 Ebéd
14:00 - Ünnepélyes eredményhirdetés
 
VERSENYSZABÁLYOK:
 
1. A versenyre 2 fős csapatok nevezhetnek. A csapattagok fogásainak pontjai összeadódnak, így kerülnek értékelésre. A csapattagoknak érvényes magyar állami horgászjeggyel kell rendelkezniük!
2. A versenyen az első három helyezett csapat, a legnagyobb (leghosszabb) halat fogó horgász kerül díjazásra.
3. Robbanó (benzin) motor használata nem engedélyezett. Elektromos motor használata megengedett, de azokról, továbbá az akkumulátorokról és a csónaksúlyokról a versenyzőknek kell gondoskodni.
4. A rajtszámokat sorsolással döntjük el. Sorsolási sorrend a befizetési sorrend alapján kerül meghatározásra. A verseny folyamán a rajtszámokat jól látható helyen kell viselni.
5. A horgászhelyeket a kisorsolt rajtszámoknak megfelelően, egymást követő indulással lehet megközelíteni, elfoglalni. Az indulási sorrend betartása kötelező, előzés nem engedélyezett.
6. Horgászni a Bugaszegi Tó teljes területén lehet, a másik csapattól 20 m oldal távolságban, rögzített csónakból, más versenyzők zavarása nélkül, egyetlen műcsalival szerelt, kézben tartott bottal lehet. A partot meg lehet közelíteni! A horgászhely a kijelölt pályán belül a verseny ideje alatt tetszőlegesen változtatható, és a csónakban bármennyi felszerelt bot lehet.
7. A versenyen a halradar használata engedélyezett.
8. A külső akadással fogott hal a versenybe nem számít bele, és azonnal vissza kell helyezni a vízbe! Merítő szák és pontyzsák használata kötelező! Vágóhorog használata nem engedélyezett. A szabályosan fogott halakat kíméletesen, pontyzsákban élve kell tartani a mérésig. Szájbilincset használni tilos! Mérés után minden halat vissza kell engedni! A verseny eredményébe csak a verseny helyszínén és időtartama alatt fogott hal(ak) számítanak.
9. Mérlegelés: eredményes fogás után minden esetben a szervezők által biztosított láthatósági mellényt fel kell venni, a mérlegelők csónakkal a versenyzőhöz mennek, és a halat regisztrálják, lemérik, lefényképezik. Elpusztult hal a versenybe nem számít bele! A kifogott „egyéb” halat azonnal és kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe! Méréskor a mérlegelők a halakat megvizsgálják, és amennyiben vitára okot adó jeleket tapasztalnak azokon, úgy ezeket a halakat a verseny végéig maguknál, illetve a parthoz közel élve tartják. Ezek sorsáról a szervezők döntenek a verseny végén. A verseny közben elpusztult halat a versenyzők kötelesek haladéktalanul a mérlegelőknek átadni!
10. Pontozás: a szabályosan kifogott balin, csuka, harcsa, süllő cm-ként 1 pontot + 10 bónusz-pontot ér. A halak az orrcsúcstól a farokúszó végéig kerülnek mérésre.
A végső sorrend az így szerzett pontok alapján dől el. A legtöbb pontot elért csapat nyeri a versenyt!
11. Pontegyenlőség esetén a több halat fogott csapat a kedvezményezett, azonos darabszám esetén a legnagyobb (leghosszabb) halat fogó csapat a kedvezményezett. További egyezés esetén a nagyobb rajtszámmal rendelkező csapat a kedvezményezett.
12. A csónakban a versenyzőkön kívül más személy nem tartózkodhat. Kivéve a szervezők által felkért fényképész, operatőr.
13. A versenyzők a versenyen saját felelősségükre vesznek részt. A szervezők a versenyen esetlegesen bekövetkezett balesetekért és keletkezett bármilyen károkért felelősséget nem vállalnak.
14. Jogorvoslat: a verseny folyamán észlelt, vélelmezett szabálytalanságokat a rendezőség megadott telefonszámán haladéktalanul jelezni kell. Amennyiben a megtett intézkedés a jelzéssel élő, vagy az érintett versenyzőnek, csapatnak nem megfelelő, akkor jogában áll ezt óvásként, a verseny végétől számított 30 percen belül írásos formában benyújtani. A tanú(k) megjelenéséről az érdekelt félnek kell gondoskodnia. Óvást az adott verseny rendezői bírálják el. Az óvás elbírálását követően a további jogorvoslatnak helye nincs.
15. A szervezők a versenyből kizárják azt a versenyzőt, illetve csapatot, mely a környezetét, a vizet szennyezi, gondatlan magatartásával kárt okoz, vagy a többi versenyzőt veszélyezteti, illetve, nem tesz meg minden tőle elvárhatót a halak védelme, megóvása érdekében.
16. A Szervezők nem kötelesek automatikusan minden nevezést elfogadni.
17. A Szervezők a változtatás jogát fenntartják!
II. L&K Kupa és Somogy Megye Nyílt Pergető Bajnoksága
 
A II. L&K Kupa 2 fordulós (I. forduló – 2019. november 09., Bugaszeg, II. forduló – 2019. november 10., Deseda), Somogy Megye Nyílt Pergető Bajnoksága 4 fordulós (I. forduló – 2019. március 31., Bélavár, II. forduló – 2019. szeptember 29., Deseda, III. forduló – 2019. november 09., Bugaszeg, IV. forduló – 2019. november 10., Deseda) verseny. Mindkét versenyen minden forduló külön is értékelésre kerül. Az adott verseny összes fordulójában való részvétel a feltétele a végső eredménybe való számításnak. Az adott fordulóban elért helyezések alapján a csapatok helyezési számokat kapnak. A fordulók során szerzett helyezési számok összeadódnak, és a verseny végeredményét adják. A versenyt az a csapat nyeri, aki a legkevesebb helyezési számmal rendelkezik. Az II. L&K Kupa I. (Bugaszeg) fordulójával kapcsolatos információk a http://bugaszegito.hu/old/ oldalon, vagy a +36 30 / 939 – 4014 telefonszámon érhetőek el.
 
http://deseda.hu

Élőkép

 
Nyitvatartás:
7:00 - napnyugtáig

Éjszakai horgászat:
csak tagoknak
napijeggyes éjszakai
horgászat 2020. tavasztól
 
Halőr telefonszáma:
(70) 411 - 4198
 
Időkép felhőkép
Felhőkép

Facebook

Támogatóink

       

 
 
Go to top