http://deseda.hu
V. Salmo Kupa – I. forduló
Somogy Megye Nyílt Pergető Bajnoksága – II. forduló
 
 
A verseny típusa: csónakos, páros, nyílt nevezésű pergető horgászverseny
A verseny helyszíne: Bugaszegi Horgásztó
A verseny időpontja: 2017. november 04., szombat
Az adott napon az V. Salmo Kupa I. fordulója, Somogy Megye Nyílt Pergető Bajnokságának II. fordulója kerül megrendezésre.
A verseny rendezője: Dél Balatoni SHE
Gyülekező, indulás a Bugaszegi Halőrház
 
Nevezés:
- e-mailben a Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges. e-mail címen vagy a  +36 30 / 9394 - 014 telefonszámon.
Nevezési határidő: 2017. november 03., péntek, 14:00
Nevezési díj: 12.000.- Ft / csapat
 
A nevezési díj fizethető személyesen a halőrháznál, vagy átutalással.
Számlaszám: 67000193-11005463-00000000, a megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni, hogy V. Salmo Kupa, a versenyzők és a csapat nevét! Utalás esetén is szükséges benevezni.
 
A versenyen saját csónakkal vagy a verseny rendezőjénél igényelt csónakkal lehet indulni. A verseny rendezője a versenyre 20 db csónakot tud biztosítani, melyeket a nevezés sorrendjében regisztrálunk a csapatoknak. Az igényelt csónakok bérleti díja 2.500.- Ft / csónak. Saját csónakkal a nevezési határidőig folyamatosan lehet jelentkezni!
 
Egyéb információk:
Stanka Gábor - +36 30 / 9394  - 014
 
Részletes program:
06:15 – 06:45 gyülekezés, regisztráció, reggeli
06:45 – 07:15 tájékoztató, sorsolás
07:15 – 07:45 csónakkiadás, felkészülés
07:45 – 08:00 rajtszám szerinti indulás a versenypályára, felkészülés a versenyre
08:00 – 13:00 VERSENY
13:30 – 14:00 Ebéd
14:00 - Ünnepélyes eredményhirdetés
 
 
VERSENYSZABÁLYOK:
 
1. A versenyre 2 fős csapatok nevezhetnek. A csapattagok fogásainak pontjai összeadódnak, így kerülnek értékelésre. A csapattagoknak érvényes magyar állami horgászjeggyel kell rendelkezniük!
2. A versenyen az első három helyezett csapat, a legnagyobb (leghosszabb) süllőt fogó horgász kerül díjazásra.
3. Robbanó (benzin) motor használata nem engedélyezett. Elektromos motor használata megengedett, de azokról, továbbá az akkumulátorokról és a csónaksúlyokról a versenyzőknek kell gondoskodni.
4. A rajtszámokat sorsolással döntjük el. Sorsolási sorrend a befizetési sorrend alapján kerül meghatározásra. A verseny folyamán a rajtszámokat jól látható helyen kell viselni.
5. A horgászhelyeket a kisorsolt rajtszámoknak megfelelően, egymást követő indulással lehet megközelíteni, elfoglalni. Az indulási sorrend betartása kötelező, előzés nem engedélyezett.
6. Horgászni a Bugaszegi tó versenyre kijelölt határain belül lehet, a másik csapattól 20 m oldal távolságban, rögzített csónakból, más versenyzők zavarása nélkül, egyetlen műcsalival szerelt, kézben tartott bottal lehet. A partot meg lehet közelíteni! A horgászhely a kijelölt pályán belül a verseny ideje alatt tetszőlegesen változtatható, és a csónakban bármennyi felszerelt bot lehet.
7. A versenyen a halradar használata a hatósági engedélyezéstől függ. Információ hamarosan.
8. Csak a szabályosan fogott, min. 30 cm-es csuka, min. 60 cm-es harcsa, min. 30 cm-es süllő, és a min. 20 cm-es kősüllő számít bele az eredménybe. A külső akadással fogott hal a versenybe nem számít bele, és azonnal vissza kell helyezni a vízbe! Merítő szák és pontyzsák használata kötelező! Vágóhorog használata nem engedélyezett. A szabályosan fogott halakat kíméletesen, pontyzsákban élve kell tartani a mérésig. Szájbilincset használni tilos! Mérés után minden halat vissza kell engedni! A verseny eredményébe csak a verseny helyszínén és időtartama alatt fogott hal(ak) számítanak.
9. Mérlegelés: eredményes fogás után minden esetben a szervezők által biztosított láthatósági mellényt fel kell venni, a mérlegelők csónakkal a versenyzőhöz mennek, és a halat regisztrálják, lemérik, lefényképezik. Elpusztult hal a versenybe nem számít bele! A kifogott „egyéb” halat azonnal és kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe (kivétel busa)! Méréskor a mérlegelők a halakat megvizsgálják, és amennyiben vitára okot adó jeleket tapasztalnak azokon, úgy ezeket a halakat a verseny végéig maguknál, illetve a parthoz közel élve tartják. Ezek sorsáról a szervezők döntenek a verseny végén. A verseny közben elpusztult halat a versenyzők kötelesek haladéktalanul a mérlegelőknek átadni!
10. Pontozás: a szabályosan kifogott csuka, harcsa, süllő, kősüllő, cm-ként 1 pontot + 10 bónusz-pontot ér. A halak az orrcsúcstól a farokúszó végéig kerülnek mérésre.
A végső sorrend az így szerzett pontok alapján dől el. A legtöbb pontot elért csapat nyeri a versenyt!
11. Pontegyenlőség esetén a több halat fogott csapat a kedvezményezett, azonos darabszám esetén a legnagyobb (leghosszabb) halat fogó csapat a kedvezményezett. További egyezés esetén a nagyobb rajtszámmal rendelkező csapat a kedvezményezett.
12. A csónakban a versenyzőkön kívül más személy nem tartózkodhat. Kivéve a szervezők által felkért fényképész, operatőr.
13. A versenyzők a versenyen saját felelősségükre vesznek részt. A szervezők a versenyen esetlegesen bekövetkezett balesetekért és keletkezett bármilyen károkért felelősséget nem vállalnak.
14. Jogorvoslat: a verseny folyamán észlelt, vélelmezett szabálytalanságokat a rendezőség megadott telefonszámán haladéktalanul jelezni kell. Amennyiben a megtett intézkedés a jelzéssel élő, vagy az érintett versenyzőnek, csapatnak nem megfelelő, akkor jogában áll ezt óvásként, a verseny végétől számított 30 percen belül írásos formában benyújtani. A tanú(k) megjelenéséről az érdekelt félnek kell gondoskodnia. Óvást az adott verseny rendezői bírálják el. Az óvás elbírálását követően a további jogorvoslatnak helye nincs.
15. A szervezők a versenyből kizárják azt a versenyzőt, illetve csapatot, mely a környezetét, a vizet szennyezi, gondatlan magatartásával kárt okoz, vagy a többi versenyzőt veszélyezteti, illetve, nem tesz meg minden tőle elvárhatót a halak védelme, megóvása érdekében.
16. A Szervezők nem kötelesek automatikusan minden nevezést elfogadni.
17. A Szervezők a változtatás jogát fenntartják!
 
 
V. Salmo Kupa és Somogy Megye Nyílt Pergető Bajnoksága
 
Az V. Salmo Kupa 2 fordulós (I. forduló – 2017. november 04., Bugaszeg, II. forduló – 2017. november 05., Deseda), Somogy Megye Nyílt Pergető Bajnoksága 3 fordulós (I. forduló – 2017. október 14., Balaton, II. forduló – 2017. november 04., Bugaszeg, III. forduló – 2017. november 05., Deseda) verseny. Mindkét versenyen minden forduló külön is értékelésre kerül. Az adott verseny összes fordulójában való részvétel a feltétele a végső eredménybe való számításnak. Az adott fordulóban elért helyezések alapján a csapatok helyezési számokat kapnak. A fordulókban során szerzett helyezési számok összeadódnak, és a verseny végeredményét adják. A versenyt az a csapat nyeri, aki a legkevesebb helyezési számmal rendelkezik. Az V. Salmo Kupa I. (Bugaszeg) fordulójával kapcsolatos információk a http://bugaszegito.hu/ oldalon, vagy a +36 30 / 939 – 4014 telefonszámon érhetőek el.
 
http://deseda.hu

Élőkép

 
Nyitvatartás:
7:00 - napnyugtáig

Éjszakai horgászat:
péntek és szombat
 
Halőr telefonszáma:
(70) 411 - 4198
 
Időkép felhőkép
Felhőkép

Facebook

Támogatóink

       

 
 
Go to top